Hólabda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta
12 tojás
12 ek forróvíz
37,5 dkg liszt
37,5 dkg cukor
3 ek kakaópor
1,5 csomag sütőpor
Krém
15 dkg liszt
7,5 dl tej
25 dkg margarin
22,5 dkg porcukor
Tetejére
15 dkg csokoládé
15 dkg kókuszreszelék

*

Elkészítés:

A tésztához különválasztjuk a tojásokat.
Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel.
Ez a cukros rész akkor jó ha kifehéredik.
Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót.
Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradé fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
(A tepsi mérete : 34×40, 5 cm).
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
A tejből és a lisztből krémet főzünk, úgy mintha puding lenne.
Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet.
Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval (5, 5 cm) karikákat vágunk.
A karikákat ketté vágjuk majd krémet kenünk a közepébe és az oldalára, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Ha mind kész van, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a sütik tetejét bevonjuk vele

Hólabda