Hókocka.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

14

Nehézség

Haladó

Hókocka.

Hókocka.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hókocka
30dkg liszt
7dkg vaj
1db tojás
8e k cukor
1dkg szalalkáli
1dl tej
Vanília krém.
2db vaníliás puding 6dl tej 8ek cukor 25dk margarin.
A margarint mindig habosra keverve adjuk a krémhez, pudinghoz

*

Elkészítés:

A liszthez hozzá adjuk a vajat, 8ek. Cukrot, 1tojást, a szalalkáli és a tejet. Könnyen  nyújtható tésztát kapunk Három cipót formázuk belőle és közepes méretű tepsi hátoldalát alufóliával borítjuk, lisztel megszórjuk ezen sütjük a 3mm. Vastagra nyújtott lapokat. Fóliával együtt levesszük és így ismételjük amíg kisül mind a három lap. világosra sütjük. Gázsütő közepes hőfokán KB. 7-8 perc alatt. Amíg hűl elkészítjük a krémet.
A 25dkg, margarint robotgéppel habosra keverjük, félre tesszük. 2cs. Vaníliás pudingport 8ek. Cukrot, 6dcl. Tejet összekeverjük és takaréklángon állandó keverés közben sűrű krémet főzünk. Amikor a krém ki hűlt hozzá adjuk a habosított margarint. Simára dolgozzuk  a krémet két részre osztjuk és megtöltjük a lapokat Ezt a műveletet előzőnap készítsük el hogy a tészta megpuhuljon, tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok..

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hókocka.