Hokkaido tökleves ( japán)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Haladó

Hokkaido tökleves ( japán)

Recept leírás:

Hozzávalók:

400 gr sült tök massza
2 leveskockából készített  1 l húsleves
5 evőkanál szójamártás
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
zöldpetrezselyem
1 dl tejszín

*

Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütöm.  Mikor a tök egy kicsit kihűlt, egy kanállal a héjából a masszát kikaparom, villával áttöröm.
A vajat felolvasztom, ebben pirítom meg a lisztet, erre öntöm a szójamártást, majd a 1 liternyi húslevest, közben kevergetem, felforralom, belehelyezem a tököt, a cukrot, az ecetet.
Bot mixerrel az egészet simára mixelem, újra felforralom, és kész. Mélyebb tálkákban tálalom. Tejszínnel és zöldpetrezselyemmel ízesítem. A japánok mindenhez rizst esznek. Én sima kenyeret ajánlok ehhez a leveshez. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hokkaido tökleves ( japán)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hokkaido tökleves ( japán)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!