Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
rum, vagy rumaroma
1/2 cs. tejszínes pudingpor
2,5 dl tej
10dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
2 ek. kakaópor
pici víz
2 dkg vaj, vagy margarin
*
Elkészítés:
A 6 tojásból kakaós piskótát sütök, egy szögletes tepsiben. Az egész tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt, korongokat szaggatok belőle. A krémhez kikeverem a vajat, vagy margarint a porcukorral, hozzáteszem a rumot, vagy rumaromát, ízlés szerint, belekeverem a tejből és pudingporból főzött, kihűtött pépet. Hozzákeverek még a kókuszreszelékből úgy 3 dekányit, a többit a forgatáshoz használom fel. Két korongot megtöltök krémmel, az oldalát is bekenem, majd kókuszreszelékbe forgatom, szépen körbe-körbe. A tetejére csokimázat teszek, amihez a kakaóport elkeverem a cukorral, kevés vizet öntök hozzá, majd sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vajat, vagy margarint, megvárom, amíg sűrűsödik kicsit és bevonom a kis hógolyók tetejét vele.