Hozzávalók:
70 dkg málna
4 ek.méz vagy cukor
1 cs.vaníliás cukor
2 dl főzőtejszín
1 citrom
fahéj
szegfűszeg
fél csomag vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz
vaníliafagylalt
szeletelt mandula
*
Elkészítés:
A megtisztított málnát feltesszük főni a vízzel, van.cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, mézzel és a fűszerekkel.
Tíz percig lassan főzzük, majd leturmixoljuk és szitán átszűrjük a magok miatt. Eközben a habtejszínt simára keverjük a van.pudinggal, majd beleöntjük a turmixba és visszatesszük főni.
A mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Tálaláskor a hideg levest csészébe / tányérba merjük, majd egy gombóc vaníliafagyit teszünk bele és megszórjuk a mandulával.