Hideg kenő májas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Hideg kenő májas

Hideg kenő májas

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 kg sertés máj
2 1/2 kg toka szalonna
10 dkg durva jodmentes só
4 dkg örölt bors
25 dkg párolt hagyma
2 dkg szekfübors

*

Elkészítés:

a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült  2X ..3X  átdaráljuk
a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal
és a megdisztelt hagymával együtt
füszerezzük …bekeverjük és bélbe töltjük ..a hurka végeit  összekötözzük
fazékba vizet teszünk főni és a hurkákat kissebb adagokban lassú tüznél meg  abáljuk vagyis főzzük kb 30-40- percig aztán   hideg vizbe szedjük …kiteszük hülni és másnap hideg füstre tesszük legalább 1 napi füst kell neki…nagyon finom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hideg kenő májas