Hozzávalók:
3 db. közepes kovászos uborka,
2 dl. uborkalé,
3 dl. zöldség alaplé,
200 g. natúr joghurt,
1 mokkáskanál szorbit, vagy cukor.
1 gerezd fokhagyma,
kevés friss mentalevél,
olíva olaj.
*
Elkészítés:
A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk.
Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével, és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük.
Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.
Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe.
Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint.
Pirítós kenyérrel is tálalható.