Hideg burgonyakrém leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Hideg burgonyakrém leves

Hideg burgonyakrém leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya: 50 dkg
2 nagy póréhagyma: 2 db
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
víz 1 db húskockával vagy húslé 1 l
margarin vagy vaj: 5 dkg
tejszín: 2 dl

*

Elkészítés:

A margarinon megdinsztejük (nem pirítjuk) a megtisztított karikára vágott póréhagymát és a burgonyát.
Felöntjük alaplével vagy vízzel.
Mefűszerezzük és kb. 45 percig főzzük. Ha megfőtt botmixerrel összetörjük míg krém nem lesz.
Ízesítjük még ha szükséges. Tejszínt öntünk bele, jól összekeverjük. Metélőhagymával díszítjük. Hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hideg burgonyakrém leves