Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 tojássárgája
5 dkg vaj
2 ek kristálycukor
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 dl tejföl
1 kanál rum
csipet só
sütéshez
kb. 1/2 l olaj
tálaláshoz
porcukor
sárgabarack lekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb. 10 perc alatt).
Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 x 10 cm-es rombuszokra vagdossuk. A rombuszok belsejében hosszanti irányban két vágást ejtünk (vigyázva, hogy a széleket ne vágjuk át). A végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.
Bő, forró olajban, több adagban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajjat felitassa.
Porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk.


