Herőce (csörögefánk, forgácsfánk)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

4

Nehézség

Haladó

Herőce (csörögefánk, forgácsfánk)

Herőce (csörögefánk, forgácsfánk)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

22 db-hoz:
35 dkg finomliszt
5 tojássárgája
1 tk. cukor
csipet só
3-4 púpozott ek. tejföl
sütéshez napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A lisztet a tojássárgákkal, a cukorral, csipetnyi sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen.
22 pici gombócot formázunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk, és derelyevágóval párhuzamosan bevagdosva, a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Én többféleképpen is csináltam, volt, hogy 2-2 bevágást ejtettem, és azon húztam át, de lehet csak bevágni, és megsütni „dugdosás” nélkül. Kinek, hogy tetszik, és mihez van kedve!
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörölközőre szedjük, majd meghintjük jócskán porcukorral és forró (barack)lekvárral tálaljuk (a baracklekvárba csempészhetünk egy kis rumot/aromát is, attól nagyon finommá válik!).
Horváth Ilona receptje.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Herőce (csörögefánk, forgácsfánk)