Hercegnő burgonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 kiskanál só
őrölt szerecsendió

*

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk a TW Vízszintes pengéjű Zöldséghámozóval, majd felkockázzuk a TW Új Generációs Konyhai Késsel.
A 2,5 l-es Mirage főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje a krumplit.
Megfőzzük, leszűrjük az Új Hullám 4 l-es Tál Szűrűbetétjének segítségével, lecsepegtetjük. Beleöntjük a lecsepegtetett krumplit az Új Hullám Tálba és a Konyhaművész Krumplinyomóval összenyomjuk.
Hagyjuk langyosra hűlni a tört krumplit. A langyos krumplihoz keverjük hozzá a vajat, a sót, az őrölt szerecsendiót és a 2 tojás sárgáját.
A Konyhaművész Nyomózsákra illesszük rá a nagyobb csillag csövet. Töltsük a Nyomózsákba a fűszerezett burgonyát és nyomjunk halmokat a Szilikon Sütőlapra.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép halvány barnásra. Akkor jó, ha a krumpli külseje ropogós, belseje pedig krémszerű marad.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Zöldséghámozó
TW Új Generációs Konyhai Kés
Új Hullám 4 l-es Tál Szűrűbetéttel
Konyhaművész Krumplinyomó
Konyhaművész Nyomózsák
Szilikon Sütőlap
Mini Új Hullám Edényke a tojás fehérje fagyasztásához

Hercegnő burgonya