Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
½ kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
*
Elkészítés:
Előkészítés:A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizs vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!:)