Hozzávalók:
4 tojás
2-3 evőkanál nyírfacukor vagy cukor
0,3 dl oliva
ízlés szerint őrölt fahéj
1 dl házi kókusztej (vagy helyettesítheted gyümölcslével, mondjuk befőtt levével)
6-7 evőkanál szezámliszt (kávédarálón ledarálhatod a szezámmagot, a legolcsóbban 20dkg Sparban láttam)
áfonya és meggy (általában meggyel és alma darabokkal szoktam készíteni)
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
Ez a süti paleosan készült, de helyettesítheted cukorral és gyümölccslével a xukort és a kókusztejet.
Én az egészségesebb változatát választottam, paleosan.
A tojásokat felverem az édesítővel, olivával és kókusztejjel/gyümölcslével.
Belekeverem a szezámlisztet és a fahéjat.
Őzgerinc formát kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a tésztámat.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, majd kb. 40 percig sütöm, tűpróba.
Ha megsült kiöntöm a formából, lehúzom a sütőpapírt róla.
Rácson hagyom kihűlni, majd felszeletelem.
Elég meleg van, ezért a nem elfogyasztott sütit hütőbe tárolom és több napig is eláll így.