Hozzávalók:
40dkg liszt(fele rétesliszt)
4egész tojás
csipet só
*
Elkészítés:
A lisztet a tojásokkal,pici sóval jól összedolgozzuk.Én 10dkg lisztenként 1db tojással dolgozom,és mindig a fele rétesliszt.Sokkal szebb,és jobb állagú tésztát kapunk.Addig gyúrjuk,míg szép sima lesz a felülete.
15percig pihentessük,majd nyújtsuk nagyon vékonyra.
Ismét pihentessük kicsit,majd tekerjük fel a sodrófára a képen látható módon,hosszában vágjuk el,így hosszú csíkokat fogunk kapni,amit középen elvágunk hosszában ,és széltében is.
Ezekből a darabokból már könnyen tudunk kockát,vagy metéltet vágni,attól függően mit készítünk belőle.
Minimum ötszörös mennyiségű sós vízben főzzük,újraforrástól 8-10percig.