Hozzávalók:
· 1,5 kg érett paradicsom
· 50 dkg sárga paprika
· 30 dkg vöröshagyma
· 2 szál petrezselyem zöld
· 4 gerezd fokhagyma
· 4 db babérlevél
· 1 kávéskanál őrölt feketebors
· 3 szem szegfűszeg
· 20 dkg cukor
· 5 dkg mustár
· 1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
· 1 evőkanál só
· fél mokkáskanál na –benzoát
*
Elkészítés:
A Paradicsomot és minden zöldséget jól megmossuk
Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük feldarabolva a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, petrezselyem zöldet, szegfűszeget, őrölt borsot és 1 óra hosszat főzzük.
Ezután kivesszük a babérleveleket,szegfűszeget és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk vagy mixeljük pépesre.
Ha a héját a paradicsomnak nem sikerül pépessé tenni akkor át is szűrhetjük
Utána újra a tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd a fertőtlenített ecetes vízben átmosott befőttes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezután tegyük végleges helyére.
Ebből körülbelül 1,5 liter lesz