Házilag készített ketcup (Csildi befőz )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Házilag készített ketcup (Csildi befőz )

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1,5 kg  érett paradicsom
·          50 dkg sárga paprika
·         30  dkg vöröshagyma
·         2 szál petrezselyem zöld
·         4 gerezd fokhagyma
·         4 db babérlevél
·         1 kávéskanál őrölt  feketebors
·         3 szem szegfűszeg
·          20 dkg cukor
·         5 dkg mustár
·         1 dl 20%-os ecet, vagy 2 dl 10 %-os
·         1 evőkanál só
·          fél  mokkáskanál na –benzoát

*

Elkészítés:

A Paradicsomot és minden zöldséget jól megmossuk
Egy kb. 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük feldarabolva  a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a babérleveleket, petrezselyem zöldet, szegfűszeget, őrölt borsot és 1 óra hosszat főzzük.
Ezután kivesszük a babérleveleket,szegfűszeget és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk vagy mixeljük pépesre.
Ha a héját a paradicsomnak nem sikerül pépessé tenni akkor át is szűrhetjük
Utána újra a tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd a fertőtlenített ecetes vízben átmosott  befőttes üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezután tegyük végleges helyére.
Ebből körülbelül  1,5 liter lesz

Házilag készített ketcup (Csildi befőz )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házilag készített ketcup (Csildi befőz )