Hozzávalók:
Tészta:
22 dkg liszt
8 dkg margarin
1 tojás
1 sütőpor
12 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaó
1 db ostyalap.
Krém:
6 evőkanál liszt
2 tojássárgája
1 vanília cukor
6 dl tej
25 dkg margarint
25 dkg porcukor
10 dkg  csoki bevonó
1 evőkanál olaj.
*
Elkészítés:
Tészta:
22 dkg liszt, 8 dkg margarin, 1 tojás, 1 sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál kakaó.
Ezeket összegyúrjuk és kisujjnyi rudakat sodrunk  ( ostyalap hosszúság ) belőle.
Megsütjük 160 fokon kb. 10 perc  ( inkább csak  szárítani )
Ostya lapot 3 egyforma részre vágjuk.
Krém:
6 evőkanál liszt, 2 tojássárgája 1 vanília cukor, 6 dl tej. Ezt megfőzzük.
25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt főtt krémet hozzáadjuk.
Egy darab ostyalapra krém a rudakból 4 db. krém, rudakból 2 db. krém, rudakból 1db. krém.
Mind a két oldalára ostyalapot rakok. ( háztető alak )
Csokimázzal bevonjuk. ( Kati csoki pici olajjal vízgőzön felolvasztva )
				
															