Hozzávalók:
30kg liszt ,1 kispohár tejföl,1 darab egész tojás.A rántásos alaphoz: kb.15 dkg olvasztott zsír,annyi liszt bele,hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.
*
Elkészítés:
A lisztet,tojást,tejfölt ,pici sót összegyúrjuk,kicsit pihentetjük,majd kinyújtjuk.A rántásos massza egy részét a tésztára kenjük,a kép alapján hajtogatjuk.20 percig pihentetjük.Utána megint kinyújtjuk,és ismét bekenjük a rántásos anyaggal.majd ugyanabba az irányba ismét hajtogatjuk.20 percig pihen.Ezután csak egy irányba nyújtjuk/ téglalappá/ és a tésztát 4 részre osztjuk.Egyesével tepsi nagyságú alakra kihúzzuk nyújtófával,és ezt megtöltjük ízlés szerinti töltelékekkel,majd megsütjük aranyszínűre.A tepsi aljára és a rétes tetejére zsiradék kerül.