Hozzávalók:
75 dk búzaliszt, 25 dkg sokmagvas liszt, 30 dkg tönkölybúzaliszt,6,5 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 1 cs instant élesztő (1 kg liszthez való)
*
Elkészítés:
Házikenyér sütőben sütve Hozzávalók: 75 dkg búzaliszt, 25 dkg sokmagvas liszt, 30 dkg tönkölybúzaliszt, 6, 5 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 cs instant élesztö (l.
kg kenyérhez való ) Kenyérsütő 8-as program 90 perces dagasztás.
Utánna lisztes nyújtódeszkán újnyi vastagra elnyújtom, jobbról balra, majd balról jobbra behajtom és fenntről kezdve jó szorosan tekerem, mint a beiglit.
Kiolajozott jénaiban 30 percet kelesztem.
Maximumon előmelegítem a sütőt, A kenyeret bepermetezem sós vízzel enyhén és éles késsel bevágom 3-4 helyen és berakom a sütőbe.
Alá teszek egy kis fémedényben vizet, hogy párologjon.
20 percig maximumon, majd 40 percig 200 fokon sütöm.
Ha kész kiveszem és újból megpermetezem sós vízzel.


