Hozzávalók:
60 dkg liszt20 dkg margarin4 dkg élesztő4 dkg cukor1 tojás 1
dl
tejcsipet só+1 tojás a kenéshez (dupla adaghoz: 1500 g
dkg-os margarin, 10 dkg élesztő, 3 dl tej, 3 tojás, só)
Töltelékhez:
25 dkg túró 12 dkg cukor1
dl
tejföl5 dkg mazsola3 dkg búzadara 1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
Langyosra melegítjük a tejet, és ráöntjük az élesztőre és a
cukorra (felfuttatjuk az élesztőt). Elmorzsoljuk a vajat a liszttel,
beletesszük a tojást, és a sót, végül a felfutott élesztőt és
összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze,
egy kis tejet még önthetünk hozzá. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a
túrótöltelék.A töltelékhez a
hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
A
tésztát 8 (dupla adagnál 16) részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, majd
kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk.Minden
cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, és kifliket formázunk belőle.
A
kifliket kivajazott tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben
sütjük. Még melegen szórunk rá vaníliás cukrot.