Hozzávalók:
1 liter tej, 4 tojás, 6 evõkanál cukor, 3 evõkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, vagy vanília rúd, 1 üveg meggy befőtt és 1 üveg sárgabarck befőtt, maradék babapiskóta 10 dkg
*
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a liszttel és 8 evõkanál tejjel simára keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A maradék tejet feltesszük forrni a vanília kikapart belsejével vagy a vaníliás cukorral. Ha felforrt félre húzzuk és belekeverjük habverõ segítségével a tojásos krémet. Visszatesszük a tûzre és folyamatosan keverjük, addig melegítjük míg besûrûsödik. Vigyázat nem forraljuk nem rántottát akarunk készíteni. Félre húzzuk majd szépen óvatosan a még forró krémbe belekeverjük a fehérje habot.
1 nagy jénaiba beletesszük a forró puding felét, majd rátesszük a babapiskótát. Erre rászórjuk a kimagozott meggyet. Betakarjuk a puding másik részével. A tetejét kirakjuk a sárgabarc befőttel. Hagyjuk,hogy kihűljön majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy jól ősszeérjen. Majd tálaljuk. Azok akinek nem elég kalória dús tejszínhabbal tálalják.