Hozzávalók:
Hozzávalók:
60 dkg sima liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl,2 db tojássárgája, 4 dkg friss éálesztő, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só l(aposan) 1 db tojás a lekenésére.
*
Elkészítés:
Elkészítése: A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, majd összehajtogatjuk.
Hagyjuk 10 percet pihenni, majd ismét kinyújtjuk.
4-szer hajtogatjuk, 10 perces pihentetésekkel.
Végül a kinyújtott tésztát függőlegesen majd vízszintesen bevagdossuk.
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, tojással megkenjük.
Sütés előtt a tepsibe 10-15 percet hagyjuk kelni.
180 fokra előmelegített sütőbe világosra sütjük.
Kiss imréné Magdi receptje alapján készítettem