Házi pirosarany

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 l házi főzésű pardicsomlé, 3-3,5 kg tisztított ki magozott piros ( kápia, pritamin, tv paprika lehet vegyesen is )
3 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
2 púpos evőkanál só,
Nátriumbenzoát .

*

Elkészítés:

A megmosott magjától ereitől meg tisztított paprikát feldaraboljuk egy nagy lábosba fel tesszük főni a paradicsommal.
Hozzá adjuk a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Addig főzzük míg a paprika enyhén roppanós majd tűzről le véve botmixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre hozzá adunk jó púposan merített 2 evőkanál asztali sót (ízlés szerint lehet növelni a sót) Majd tovább főzzük míg jó sűrű nem lessz.
Ha kész kevés Nátriumbenzoátot keverünk bele.
Az előre ki fertőtlenített üvegekbe szűrjük celofánnal és tetővel le csavarozzuk, kb 5 percre fejre állítjuk az üveget és száraz dunsztba rakjuk.
Télen főzéshez vagy szendvics készítéshez is használhatjuk.