Házi májpástétom

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Házi májpástétom

Házi májpástétom

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Maradék resztelt májból készítettem,ami kb 40dkg volt elkészitve.
10dkg vaj,vagy margarin,kkanál mustár,1 evkanál tejföl vagy uannyi tejszín,petrezselyemzöld,só,borskkanál majoranna.

*

Elkészítés:

Az előző napról megmaradt resztelt májat robotgépbe öntöm és hozzáadom a vajat,tejszínt vagy tejfölt,mustárt és a fűszereket,összedolgozom a géppel pépesre,majd az őzgerinc sütőbe folpackot teritek,hogy mindkét oldalon kilógjon,mert azt majd a tetejére hajtom.Beleöntöm a masszát és behűtöm.Egy óra múlva akár fogyasztható is.A folpackt segítségével tálcára fordítom és fel lehet szeletelni.Nagyon finom , tartósító nélküli,akár reggeli vagy vacsora étel .Friss kenyérrel akár vendégváró falatokat is készíthetünk és elmondhatjuk,hogy saját kenőmájasunk van.
/Resztelt máj elkészítése:a zsíradékon apróra vágott hagymát dinsztelek,a megmosott,lecsepegtetett és vékony csikokra vágott májat beleteszem,egyet forgatok rajta,átsütöm,majd megszórom pirospaprikával,majorannával és borssal,hogy le ne égjen nagyon pici vizet öntök hozzá.Fedő alatt puhára főzőm.Mikor kész tálaláskor sózom meg/Lehet ízesíteni egy kis lecsóval.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi májpástétom