Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
Krémhez:
8 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
2,5 dkg zselatin
2 cs vaníliás cukor
0,5 l tej
*
Elkészítés:
A leveles tésztát kettőbe veszem, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtom, a tepsi alján 200 fokon kisütöm. Sütés előtt érdemes megszúrkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleit levágom, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezem (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldarabolom akkorára, amilyen nagyságúra szeretném a krémeseket.
A krémhez a tojásokat szétválasztom, sárgájához fele cukrot hozzáadom és szép habosra kevertetem. Hozzáadom a lisztet, zselatint, kevés tejet és csomómentesre kikeverem. A többi tejet felteszem a tűzre, amíg langyos óvatosan hozzávegyítem a tojásos lisztes masszát és állandó kevergetés közben lassú tűzön sűrűsödésig főzöm (de ügyeljünk, mert felforrnia nem szabad). A tojásfehérjét jó keményre felverem ,végül a 10 dkg cukrot hozzáadva jó fényesre verem. A tűzről levett krémhez adom a vaníliás cukrot, kicsit hűlni hagyom, majd óvatosan hozzákeverem a fehérjehabot.
Picit hagyom sűrűsödni, majd a tepsibe helyezett lapra öntöm, ráhelyezem a kockalapokat és így hagyom kihűlni.