Hozzávalók:
1,5 kg érett paradicsom
50 dkg paprika lehetöleg piros szinü
2 szál pertezselyem zöld
30 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 kávéskanál örölt fekete bors
3 szem szegfüszeg
20 dkg cukor
5 dkg mustár
1 dl 20 % ecet vagy 2 dl 10 %
1 evökanál só
1/2 mokkáskanál natrium benzoat
*
Elkészítés:
– mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük
-hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük
-kb 1 órát fözzük
-ezután a babérleveleket kivesszük
-az egészet összetúrmixoljuk
-aztán újra feltesszük főni.. forrásig
-tiszta ecetes vizben kiöblintett üvegekbe szedjük-
-lezárjuk, én 5 percre fejre állitottam az üvegeket /// igy szoktam meg //
-száraz dunsztban hagyjuk kihülni
Én dupla adagból készitettem és 10( 3,30-dl-es )üveggel lett