Hozzávalók:
1 kg. sárgarépa,
1 kg. petrezselyem gyökér,
1 kg, magvalt paprika,
20 dkg. vöröshagyma,
40 dkg. zeller gumó,
20 dkg. paradicsom,
2 nagy fej fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 csokor zeller zöld,
3-4 új hagyma szára
30 dkg . só.
Aszaló szerkezet enyém házilag készült fa rekeszre feszített apró lyuku szúnyogháló, majd erre szépen ráfektetett zöldségek és felül ismét letakarva, a nap csodás hatását kihasználva.
*
Elkészítés:
Az összes zöldséget megmosom, vékonyan felszeletelem, a paprikát magja nélkül, a paradicsom közepét kiszedem, hogy ne penészedjen.
A Petrezselyem és a zeller zöldeknek a leveleit szépen kiteregetem.
Mivel nagyon jó idő van így 3-4 nap alatt házilag megszárítom tiszta szúnyoghálóval letakarva.
Majd ha mindez kész akkor apróra darálom ezt a zöldség kavalkádot.
Ebbe keverem bele a 30 dkg sót, hogy tartós legyen, de lehet kevesebbet is.
Ennyi mennyiséghez kell a 30 dkg .
Így egy igazi házi készítésű ételízesítőt kapunk amiben nincs adalék anyag, arra figyeljünk ha ezt használjuk kevesebb só kell az ételekbe.