Házi kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

110

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Házi kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 dl langyos víz
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál 10%-os ecet
1/2 kg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő

*

Elkészítés:

Tálban:
Ha nincs kenyérsütőd, a lisztet tálba téve, a közepébe kis lyukat ásva az élesztőt morzsold bele, öntsél rá langyos vizet és pici cukrot, majd hagyd megkelni. Mindenféle magokat tehetsz bele, örölt lenmag, szezám, stb. Végül a többi hozzávalóval együtt keverd össze és a robotgép dagasztó spiráljáva dagaszd kb. 20 percig. Hagyd kelni kb. 1 órát, majd kézzel átdagasztva  formázvd meg.,  Sütő téve újból hagyd kelni  50 percig,. A sütőbe egy kis edénybe tegyél be vizet a gőz megtartásához,. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe tedd, és 200 fokon 50-55 percig süsd
Kenyér sütőben:
A hozzávalókat a leírás sorrendjében a kenyérsütő üstjébe teszem és elindítom a gépet a tészta programon /nálam 8-as/. A gép megdagasztja a kenyeret 20 perc alatt, majd 1 óra10 percig keleszti. Ha kész kiveszem, kissé átgyúrom és a sütőpapírral bélelt sütőtálba teszem. Tetejét bevágom , majd letakarva 50 percig újra kelesztem. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe teszem, és 200 fokon 40-45 percig sütöm.
Kiborítva rácson hagyd kihűlni.

Házi kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!