Hozzávalók:
A liszt mennyisége változhat annak fajtájától, gyártótól stb.
Ebből a mennyiségből kb. 1,20 kg kenyér sül ki.
*
Elkészítés:
A dagasztást és kelesztést én kenyérsütő gépben végzem ami kb.
2 órát vesz igénybe.
A dagasztó tálba beleöntöm a vízet, sót, olajat, lisztek keverékét és végül az élesztőt.
A gépet a tészta dagasztás és kelesztés programra állitom be.
Keverés közben néhanyszor megnézem a tészta álagát és ha szükséges kanalanként adogalok hozzá még lisztet – ez akár lehet fehér liszt is, akkor nem lesz a kenyér olyan tömör.
Mikor a gépben megkelt a tészta, egy tálcára boritom és egy kicsit átgyurom majd kisebb tepszibe teszem, ami nek előzőleg bevizezem az alját és leteritem sütőpapirral ( igy könnyebb a mosogatás ).
Bekapcsolom a sütőt és amig az felmelegszik 200 fokra hagyon a tésztát ismét megkelni.
Beteszem a sütőbe és kb.
30 perc alatt kész is.
Kiveszem a tetejét átkenem kevés vízzel attól lesz fénye s.
Rácsra teszem és hagyom kihűlni.