Hozzávalók:
Kakasaprólék:
2 db szárny
2 db láb
farhát
szív
zuza
sárgarépa
zöldség
karalábé
1 vöröshagyma egybe
1 burgonya egybe
4-5 g. fokhagyma
zellerzöld vagy petrezselyemzöld friss, ha nincs szárított petrezselyem
só
vegeta
egész bors
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A húst megtisztítom és egy nagy fazékba vízzel együtt felteszem forrni, majd leszűröm a tetejét. Közben megpucolom a zöldségeket, beledobálom, ízesítem só, egész bors, vegetával, kis tv paprikát is szoktam beletenni az íze kedvéért. Majd lejjebb veszem a hőfokot és szép lassan kb. 2 óra alatt készre főzöm, átpuhuljon a hús is.
Leszűröm, a zöldségeket és húst külön tálalom, cérnametélt a levesbetét hozzá.


