Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A lisztet beleteszem egy edénybe és egy kis fészket csinálok bele és abba teszem a cukrot és az élesztőt belemorzsolom és ráöntöm a langyos tejet.
Mikor már felfutott az élesztő hozzáadom még a többi alapanyagot és én kézzel bedagasztom, de ha van gép azzal is lehet.
A bedagasztott tésztát duplájára hagyom kelni, meleg helyen.
Mikor már jó a tészta akkor lisztezett munkapadon egy hengeralakot csinálok belőle és elosztom 10 egyenlő részre, de ha nagyobbat vagy kisebbet szeretnénk akkor olyan darabokra kell osztani.
A kezemmel kis cipókat formázok és olajjal kikent tepsibe teszem, ott is hagyom kb fél órát pihenni.
A tetejét egy felvert tojással megkenem, hogy szép aranyszínű legyen.
Mikor ez is megvan mehet az előmelegített sütőbe és pár perc alatt megsütjük.
Mikor megsült kivesszük a sütőből és én megszoktam egy darabka vajjal kenni a tetejét, mert így fényesebb és puhább marad.
Jó étvágyat hozzá !