Hozzávalók:
4 darabhoz:
30 dkg darált hús(lehet pulyka, marha, sertés)
1 kisebb fej hagyma
2 cikk fokhagyma
1 tojás
2-3 ek. liszt
só
bors
4 db magos zsömle
1/2 fej jégsaláta
paradicsom
uborka
ketchup
4 lapka sajt
50 dkg krumpli, pucolva, tisztán mérve
olaj sütéshez
krumpli fűszer
*
Elkészítés:
A húst ledarálom a hagymákkal, hozzáadom tojást, a fűszereket, a lisztet és 4 lapos, zsömle nagyságú pogácsát formálok belőle, kevés olajon mindkét oldalát megsütöm. A zsömléket kettévágom, az alsó részre teszek salátát, pár szelet paradicsomot és uborkát. Erre helyezem a húst, amire jön a lapka sajt, majd a ketchup. De tetszés szerint ízesíthetjük még mustárral, majonézzel, vagy savanyú uborkával is. Hasábokra vágott és fűszerrel jól megszórt sült krumplit készítek hozzá. Kiadós, laktató ebéd.