Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 db tojássárgája
fél csomag sütöpor
2 dcl tejföl
pici só
10 dkg lekvár /én házi baracklekvárral
kentem meg /
habos töltelék:
5 tojásfehérjét
6 kanál porcukor
1 vaníliáscukor
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
10 dkg csokimáz
porcukor
friss sárgabarack gerezddel díszítéshez
*
Elkészítés:
A sütöt 170 C fokra elömelegítjük.
40 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg zsírral, majd hozzáadunk 5 tojássárgáját, fél csomag sütöport, 2 dcl tejfölt és pici sót.
Ezt összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral /én házi baracklekvárral kentem meg/, majd mindkét oldalán egyenletesen feltekerjük úgy, hogy a közepén maradjon kb. 2-3 cm .
Tepsibe helyezzük öket/egy tepsibe 2 darabot helyezünk el.
Én a tepsiket kizsíroztam.
Elkészítjük a habos tölteléket.
Az 5 tojásfehérjét 6 kanál porcukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá verem.
Majd két részre osztom.
Az egyikbe 10 dkg darált mákot és fél citrom reszelt héját teszek, a másik rész habba pedig 10 dkg darált diót.
Ezt külön -külön összekeverem.
A két – két linzer közepét habbal töltöm meg, ill. kanállal rakom a hosszú linzerek közepébe a mákos habot, majd a másik 2 linzerre a diósat.
Betesszük a 180 C fokra állított sütöbe és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihült a közepére csokimázat öntünk és a szélét porcukorral szórjuk meg.
Majd szeleteljük. Én vékony friss sárgabarack gerezddel díszítettem.