Hozzávalók:
1 kg porcukor
2 ek méz
2 ek zselatin
6 ek víz
1 ek vaj
ételszínező
*
Elkészítés:
Tálba teszem a porcukor 3/4 részét, egy kislábasban felmelegítem a vízet, hozzáadom a mézet, a zselatint, és csomómentesen elkeverem.
Mikor síma lesz beleteszem az 1 kanál vajat. ráöntöm a porcukorra és jól összegyúrom.
Ha a massza tapad, porcukrot használok, addig gyúrom, amíg szép fehér nem lessz.
Utánna ízlés szerint lehet szinezni a fondantot.
Igény szerint 2-3 mm vastagra nyújtom, és különböző formákkal ( mint egy pogácsaszaggató ) formákat szaggatok.
Formától függően ( pld. virágszirom ) több színből állítom össze a kész fondant mintát.
A kész mintákat felhasználhatom már sütemények díszítésére.