Hozzávalók:
Minden kilónyi tisztított fokhagymához 15 dkg só (nem jódozott) és 1 kávéskanál citromsav
*
Elkészítés:
A fokhagymákat megtisztítjuk, aprítóban pépesre dolgozzuk.
Ha ilyen masinánk nincs, akkor használhatunk botmixert vagy akár húsdarálót.
Ha ez utóbbi nagyobb lyukú, akkor kétszer is átengedhetjük.
Ezt követően elvegyítjük a sóval és a citromsavval.
Ez utóbbira azért van szükség, hogy ne barnuljon meg.
Hagyjuk állni, hogy a só oldódjon, de közben azért párszor megkeverjük.
Csírátlanított üvegbe töltjük, lezárjuk és a kamrában tároljuk.
Felbontás után célszerű hűtőben tartani.
Ezzel mindig konyhakész fokhagyma áll rendelkezésünkre, s megóvjuk attól is, hogy megromoljon, összeszikkadjanak a gerezdek.
Nekem mindig egy évre való ilyen krémem készül.