Házi ételízesítő

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kicsi zeller
1 közepes répa
1 közepes fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1-2 nagy lestyán
3-4 zeller levél

*

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a zellert, répát, fehérrépát   a reszelő nagylyukú felén lereszeljük. A leveleket és a hagymát apróra vágjuk.
Tesibe tessük és sütőben alacsony hőfokon, nyitott ajtónál 1-2 órát szárítjuk. Közben néha átforgatjuk.
Elzárjuk a sütőt és benne hagyjuk egy éjszakára (ha este készítjük) ezalatt még száradni fog. Reggel megnézzük, ha már teljesen megszáradt összemorzsoljuk, vagy ledaráljuk. Ha nem teljesen száraz papírzacskóba tesszük és radiátoron folytatjuk a szárítását, vagy még rászárítunk a sütővel.

Házi ételízesítő