Házi disznótoros krumpliágyon egyben sütve.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Házi disznótoros krumpliágyon egyben sütve.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. házikolbász,
1 kg. tüdős-májas hurka,
2 kg. krumpli,
kevés só,
kevés víz.

*

Elkészítés:

A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítem, majd a kolbászt, és a hurkát elosztom a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz. Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180°-os sütőbe. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét. A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.

Házi disznótoros krumpliágyon egyben sütve.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi disznótoros krumpliágyon egyben sütve.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!