Hozzávalók:
Kb. 15 dkg kókuszreszelék
1 tubus (kb. 10 dkg) cukrozott sűrített tej
kb. 10 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál étolaj
*
Elkészítés:
A kókuszreszeléket tálba öntjük, s rányomjuk a cukrozott sűrített tejet, majd jól összekeverjük.
Előbb villával kevertem, majd pedig vizes kézzel rásegítettem.
Ezután kis gombócokat a tenyeremben rudakká sodortam, nyomkodtam, s tálba rendeztem.
Kb.
15 percre a fagyóba raktam.
Közben mikróban kicsi fokozaton felmelegítettem a tejcsokoládét az étolajjal, s jól összekevertem.
Amikor letelt a 15 perc, kivettem a fagyóból a kókuszrudacskákat, s villa segítségével b elehempergettem a megolvadt csokoládéba.
Izlés szerint lehet megszórni a tetejüket amíg még olvadtak akár csokireszelékkel, vagy tortadíszítő virágokkal, bármivel.
Vagy csak simán villával csíkokat húzunk rá d íszítésként, ahogy éppen szeretnénk.
Arra ügyeljünk, hogy ne érjenek egymáshoz ezek a rudacskák, mert akkor amikor már megdermedt a csoki rajta, nagyon összeragadnak.
Legalábbis én most így jártam.
Utána berakjuk megint a fagyóba kb.
15 percre, s utána már fogyasztható is.
Egyébként szerintem a biztonság kedvéért amíg el nem fogy, hűtőszekrényben tartsuk, hogy ne olvadjon meg a csoki rajta, mert a gyerekek amikor eszik, nyakig csokisok lesznek.
Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.