Házi abált szalonna

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Házi abált szalonna

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg közepes vastagságú kicsit húsos sertésszalonna (nyers)
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél

bors
őrölt pirospaprika

*

Elkészítés:

Felrakjuk a szalonnát egy lábasban főni annyi vízzel, ami ellepi.
Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát, sót
Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük.
Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk/ kockázzuk.
Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.

Házi abált szalonna

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Házi abált szalonna

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!