Hozzávalók:
Alap:
200 g (gluténmentes) kekszmorzsa
4 ek méz
3 ek cukrozatlan kakaó
20 g vaníliás cukor
30 g margarin
5-6 ek sárgabaracklekvár
rumaroma
Díszítés:
10 dkg kakaós gabonapehely (gluténmentes)
Szóráshoz:
kb. 2 ek porcukor
*
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóval, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd a tészta többi hozzávalóiból jól formázható masszát gyúrunk.
Inkább kicsit ragacsos legyen, mint kemény.
Kisebb tojás nagyságú és alakú formákat készítünk a masszából, majd a gabonapelyheket, az aljától indulva körben beletűzdeljük.
Porcukorral meghintett tányérra helyezzük a tobozokat, és a tetejüket is behintjük porcukorral.
Fogyasztásig tanácsos hűtőben tárolni.