Hatlapos,ahogy én készítem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Hatlapos,ahogy én készítem

Hatlapos,ahogy én készítem

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta: 60 dkg
15dkg margarin
15dkg porcukor
2dl tejföl
3egész tojás
2dkg szalalkáli
Krém: 3 vaniliás
20dkg kristálycukor
1,3l tej
10dkg margarin
5dkg kakaó
ízlés szerint rum,vagy rumaroma
A krémnek van egy másik változata is:
3 étcsokis pudingpor
1,3l tej
15dkg cukor
10dkg margarin
10dkg jó minőségű étcsokoládé
rum,vagy aroma ízlés szerint
kevés zsír a tepsi kenéséhez+ kevés liszt
porcukor a szóráshoz

*

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a szalalkálival,és a margarinnal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk az összes többi összetevőt,és jól összegyúrjuk,ha lágy lenne kevés lisztet,ha keménynek tűnik kevés tejfölt adunk hozzá.Olyan állaga legyen,hogy 1-2mm-re tudjuk nyújtani!
6 részre osztjuk,egyenként kinyújtjuk,és zsírozott,lisztezett gáztepsi hátán 180-190 fokon 5perc alatt megsütjük.Villával szurkáljuk meg,nehogy sütés közben nagyon felhólyagosodjon!
A krémhez a tejet főni tesszük.A pudingport a kakaóval,cukorral elkeverjük,és a tejből veszünk ki 1-2dl-t,és simára dolgozzuk vele,aztán a forrásba lévő tejhez öntjük,felfőzzük.1-2 perc.A végén hozzáadjuk a margarint,és rummal ízesítjük.A másik változatnál ugyanígy járunk el,csak a kakaó helyett az étcsokoládét a margarinnal együtt keverjük,és olvasszuk el a kész pudingba.A kész krémet 5 felé osztjuk,és még melegen a lapok közé kenjük.Minden lapnál óvatosan nyomkodjuk meg a kezünkkel.Tegyük hűtőszekrénybe,és másnap szeleteljük,szórjuk porcukorral.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hatlapos,ahogy én készítem