Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Elkészítés: A tésztához langyos tejben a szalalkálit feloldjuk.
A zsírt kissé elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk.
Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel korrigáljuk.
6 részre osztjuk és folpackkal letakarva (hogy ne száradjon ki), a gyúródeszkán pihentetjük míg a sütő bemelegszik.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
A gáztepsi hátulját zsírozzuk és lisztezzük le.
A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk, és laponként 10 percig(!) sütjük.
A második tésztalapnál már nem kell újra zsírozni és lisztezni a tepsit, mert ami rajta marad az bőven elég.
A kisült lapokat egy palacsinta lapáttal alányúlva tegyük egy fa deszkára, szépen sorban egymásra.
A karamellás pudingot a liszttel a tojással és az egyik kimért fél literes tejből elvett néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük.
A másik fél liter tejet tegyük fel melegedni lángterelő karikán és takarékon.
A kristálycukrot tegyük egy 2, 5-3 literes lábosba, mert ebbe fér majd el a sok krém.
Kezdjük melegíteni, egészen addig míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Ekkor a tűzön melegedő tejet óvatosan kis adagokban kezdjük hozzáönteni, miközben folyamatosan kevergetjük.
Ne ijedjünk meg, fortyogni, futni és habzani fog, ezért adagoljuk csak kis mennyiségekben a tejet különben kifutna a lábosból.
Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük tovább míg teljesen elolvad.
Ekkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és sűrű krémmé főzzük.
Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat, majd hideg vízbe állítva és kevergetve teljesen kihűtjük.
A krémet 5 részre osztva megtöltjük a lapokat szépen sorban egymásra téve.
Egy éjszakára, letakarva hűtőbe, kamrába tesszük és hagyjuk megpuhulni.
Másnap szeleteljük és porcukorral meghintjük.