Hasított kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hasított kalács

Hasított kalács

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hasított kalács.
50 dkg. liszt,
1 tojás,
2,5 dkg.
élesztő,
2 dcl. tej,
1. kispohár tejfel,
8 dkg. vaj,
8dkg.
cukor.
csipet só.
Töltelék:
1 ek. fahéj,
6 ek. cukor,
kevés olaj a tészta kenéséhez.

*

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfutatjuk  a megszitált lisztből és a többi hozzávalókból közepesen kemény tésztát dagasztunk
A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4-5. mm vastagságúra kinyújtjuk.
Olajjal megkenjük és a fahéj és cukor keverékével megszórjuk.
Feltekerjük szorosan és hosszában késsel kettéhasítjuk.
A hasított részel felfelé össze sodorjuk, tehetjük püspök kenyér formába, vagy kerek formát is kialakíthatunk. előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütőből kivéve hideg vízzel megkenjük és konyha ruhával letakarjuk, finom puha marad.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Hasított kalács