Hozzávalók:
1 kb. ¼ -ed maradék, vagy száraz kenyér
4 db nagyobb burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1 közepes hagyma
5 gerezd fokhagyma
egy kevés apróra vágott petrezselyemzöld
3 tojás
1 kiskanál tengeri só
1 kiskanál grill-fűszer
egy csipet őrölt feketebors
egy maréknyi zsemlemorzsa
egy kevés margarin(vagy zsír)
*
Elkészítés:
A melegvízbe beáztatott kenyérből a vizet kinyomkodom. A burgonyákat,a sárgarépát megtisztítom, nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, a fokhagymát szintén.
Az egészet összekeverem a tojások, a fűszerek, só hozzáadásával.
Egy tepsit kikenek a zsiradékkal, kiszórom zsemlemorzsával és 200 fokon ropogósra sütöm.
Ez lehet egy különálló étel is, de szeretjük grillezett csirkéhez, egy kis párolt rizzsel és friss, pl. paradicsom salátával.