Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 egész tojás
1 dl tej
Krémhez:
½ liter tej
2 ek liszt
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg vaj
2 nagydoboz babapiskóta
½ dl rum
Díszítés:
2 dl tejszín
magozott meggy vagy cseresznyebefőtt
*
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Eléggé híg tésztát kapunk! Sütőlemezen vagy szilikon sütőlapon két egyforma lapot sütünk belőle.
A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és ha langyosra kihűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kevert vajjal.
Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
Hűvös helyen néhány órán át vagy inkább egy éjszakán át állni hagyjuk, és tálaláskor tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.


