Háromszőlős csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Háromszőlős csirkemáj

Háromszőlős csirkemáj

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 dkg csirkemáj
2 nagy fürt kisszemű kék szőlő (pl. oportó)
3 ek szőlőmagolaj
1,5 dl száraz vörösbor
1 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
1 fej saláta (nem fogyókúrázóknak krumplipüré)

*

Elkészítés:

A salátát leveleire szedjük, megmossuk.
A hagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük, a májat falatnyi darabokra vágjuk.
A szőlőmagolajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk.
Mehet rá a fokhagyma is, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a májat, megborsozzuk.
Beleöntjük a bort, alacsonyra vesszük a lángot.
Időnként megkeverve készre pároljuk a májat (kb.
5 perc ).
Ekkor belekeverjük a szőlőt, megsózzuk, el is zárjuk.
A salátával (vagy a krumplipürével) tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Háromszőlős csirkemáj