Hozzávalók:
6 tojás
5 EK kristálycukor
3 EK kakaó
1 sütőpor
krém:
5 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
1 tojás
25 dkg vaj
1 csomag vaniliás cukor
2 EK kakaó
4 EK málnalekvár
*
Elkészítés:
6 fehérjét a cukorral eggyütt kemény habbá verünk, majd apránként hozzáadjuk a 6 sárgáját, sütőport és a kakaót.
A tésztát olajozott-lisztezett pléhbe üntjük és kb 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült, vizes konyharuhába csavarjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejben összekeverjük a pudingport, tojást és sűrűre főzzük. A vajat a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémet 3 résztre osztjuk, az egyik részbe belekeverjük a kakaót, a másikba a málnalekvárt, a harmadik marad simán pudingos.
Ha kihűlt a tészta, kiteritjük és megkenjük a csokis, pudingos és lekváros krémmel, Feltekerjük, csokival leöntjük és hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt – kb 1 óra – szépen szeleteljük.
