Hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás
8 ek. cukor
8ek.liszt
1 mk. kanál sütüpor
2 ek. kakaópor
Krém:
40 dkg vaj, vagy margarin
40 dkg porcukor
3 dl tej
3 csapott ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
3 dkg kókuszreszelék
1 kk. neskávé
rum, vagy rumaroma
1 cs. zselécukor
*
Elkészítés:
A 8 tojásból és a kakaóporból a szokásos módon kétszer 4 tojásos piskótát sütöttem. Én egyben verem fel az egész tojásokat, géppel, a cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A piskótákat kihűlés után kétfelé vágtam és 3 ízű krémmel töltöttem meg. Alulra került a kókuszos-rumos krém, középre kávés-rumos, felülre kakaós-rumos. A tetejére kókuszos, az oldalára kakaós krémet kentem. A tetejét zselécukorból készített virágokkal díszítettem.
Krém:
A vajat habosra kikevertem a porcukorral. A tejből, lisztből, vaníliás cukorból sűrű pépet főztem(puding), amit hűlés után a krémhez kevertem, ettől könnyű, laza krém lett. Belekevertem a rumaromát is. Háromfelé osztottam, úgy hogy a kávésnak készülő legyen legkevesebb, mert abból csak egy réteget kentem fel, a kakaósból ment az oldalára is, a kókuszosból pedig a teteje. Így a legkevesebbhez adtam a pici forró vízzel feloldott neskávét, az második adaghoz a kakaóport, a harmadikhoz pedig a kókuszrészléket. Nagyon finom együtt a kókusz, a kávé és a kakaó. 🙂