Hozzávalók:
15 db előre kisütött palacsinta
1 cs.babapiskóta
1 vaníliás, 1 csokis, 1 puncsízű pudingpor
lefőzött feketekávé
tej
rum
kakaópor a palacsinták töltéséhez
porcukor
1 ü. meggybefőtt
kevés őrölt fahéj
*
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A babapiskótát (kb 14db) belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe (kb 3 dl együtt) és szorosan a tortaforma aljába tesszük.
Felfőzzük 4 dl tejjel 2 ek cukorral a vaníliás pudingot és forró a babapiskótára öntjük, elsimítjuk.
A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, 2 végét levágjuk és ezután a csigaalak következik: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vanília pudingos felületet.
Ezt a csoki pudinggal fedjük be, amit ugyanúgy készítünk el, mint a vaníliásat. Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncs pudingot, amibe kevés őrölt fahéjat is tehetünk, majd a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, elsimítjuk.
Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük dermedni kb 6 órára.
Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és felszeleteljük, mint a tortát.
Én a tetejét tejszínhabrózsákkal díszítettem és meggyszemeket tettem rá.
Megjegyzés: aki nem szereti a meggyet, elhagyhatja. Ebben az esetben a puncs pudingot tejjel főzze fel.