Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg vaj, vagy margarin /ha zsírt teszel, abból csak 40 dkg kell/
50 dkg túró
1 tojás a kenéshez,bele kevés pirospaprika,késhegynyi őrölt kömény
szezámmag
*
Elkészítés:
Elkészítés: A lisztet, csapott evőkanál sót, -ha nincs időm pihentetni egy éjszakát a hűtöben-akkor fél csomag sütőport-összekeverem.
Hozzáadom a vajat hidegen, úgy hogy nagy lyukú sajtreszelőn át belereszelem, majd az előzőleg villával jól összetört túrőt.
Jól összegyúrom, hideg helyen pihentetem min.
2 órát.
Tetszőleges nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatom, majd megkenem az elkészített tojással, és a tojásos felével lefelé belemártom a szezámmagba.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm.
Jó étvágyat!
https://www.
facebook.
com/eletadoetel